Skip to main content
Voor de mooiste foto’s!

Tips & Tricks

Kom je langs voor een fotoshoot maar weet je niet waar je vooraf of tijdens een fotoshoot op moet letten? Lees dan deze tips zodat je goed voorbereid bent!

Kleding algemeen

Welke kleding trek ik aan? Ik zeg altijd, niet te donker en niet te licht. Tenzij je juist Highkey of Lowkey foto’s wil. Maar voor een ‘normale’ fotoshoot zou ik een tussenweg zoeken. Stem de kleding op elkaar af. Wanneer je allemaal wit aan doet, zijn de foto’s erg licht. Vooral bij zonnig weer. Wanneer je allemaal zwart aan doet, zijn de foto’s juist erg donker en krijg je schaduw onder je kin. Kies daarom beter voor een tussenweg! Een printje is leuk, maar beperk het. Als iedereen een drukke print aan heeft dan wordt het erg druk. Neonkleuren weerkaatsen het licht waardoor er een gekleurde gloed in je gezicht komt. Dit is zonde voor de foto’s. Een jurkje in de zomer, bij kleine meisjes is erg schattig. Maar let er wel op dat ze hun benen niet netjes over elkaar doen wanneer ze gaan zitten. Het is jammer wanneer er op alle foto’s een onderbroek of luier te zien is.

Kleine kinderen

Komen er kleine kinderen op de foto? Neem een knuffel/speelgoedje mee wat vertrouwd is voor hem/haar. Veel kinderen vinden het in het begin spannend en dan helpt een knuffel goed! Dat is namelijk hun vriendje waar ze zich fijn bij voelen. Stop deze wel even onderin de tas want misschien is het wel helemaal niet nodig. We gaan er dan mee overgooien dus de kans is groot dat hij een keer op de grond valt en wat vies wordt 🙂 Bereid de kinderen thuis alvast voor dat ze weten wat jullie gaan doen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen plezier hebben dus laat ze vooral lekker los, rondrennen, verstoppen. We maken spelenderwijs foto’s. Voor jonge kinderen is het over het algemeen fijner om buiten foto’s te maken zodat ze ook lekker rond kunnen. In de studio zijn we daar wat meer beperkt in.

Zwangerschap

Je bent zwanger, je hebt een mooie ronde buik, die mag gezien worden!! Je kan alle kanten op tijdens een zwangerschapsshoot. We kunnen foto’s maken met je normale kleding, ga wel voor iets wat strak zit zodat je buik goed te zien is of een mooie jurk waarmee we kunnen ‘spelen’ zodat je buik toch mooi opvalt. Daarnaast kunnen we ook foto’s maken met blote buik. Mocht je liever niet in je BH op de foto gaan, dan is het fijn als je een strak hemdje aan hebt die we omhoog kunnen rollen. Wil je voor echte sexy foto’s gaan, trek dan mooie lingerie aan! Je kunt hier altijd een (lang) vest/kimono overheen doen, of bijvoorbeeld een blouse (van partner)/ leren- of spijkerjasje (die waarschijnlijk niet meer dicht kan). Een normale (spijker)broek die niet meer dicht kan is ook altijd stoer!
Wanneer je ervoor kiest om wat foto’s met blote buik of blote benen te maken, zorg dan dat je voor de shoot al lossere kleding draagt zodat je geen afdrukken op je lichaam hebt staan.

Cliënt Closet

Ik heb inmiddels verschillende jurken en kimono’s verzameld die gedragen kunnen worden tijdens shoots. Als je hier gebruik van wil maken kies je voor de shoot welke jurken je wil gebruiken, dan zorg ik dat ze gewassen en gestreken klaar hangen.

Let er ook op dat je handen duidelijk in beeld komen. Zorg dus dat je nagels schoon zijn en een nagellakje is natuurlijk ook altijd leuk! Mocht je leuke attributen hebben; een eerste knuffeltje, echo’s, eerste schoentjes o.i.d. dan mag je dat altijd meenemen!

Newborn

Een newbornshoot duurt 1,5 tot 2 uur. Zorg daarom dat je altijd een extra flesje bij hebt (wanneer er geen borstvoeding gegeven wordt). Baby’s zijn meestal moe wanneer ze in bad zijn geweest. Het zou dus fijn zijn als hij/zij een lekker badje heeft gehad, gegeten en een schone luier aan heeft, voordat jullie naar de studio komen. Zorg ook dat hij/zij makkelijke kleertjes aan heeft die we makkelijk uit kunnen doen. De meeste baby’s vinden uitkleden niet zo fijn en daardoor worden ze wakker! Het kan anders lang duren voordat ze weer lekker rustig zijn. Ik maak foto’s in verschillende poses en met verschillende attributen. Mocht je zelf wat leuks hebben voor op de foto dan mag je dat altijd meenemen. Dan kunnen we kijken hoe we het kunnen gebruiken.

Cakesmash

Tijdens een cakesmash is het natuurlijk de bedoeling dat het een grote kliederboel wordt. Alles zal dus vies worden (ook de ouders tijdens het helpen van het kapot maken van de taart). Zorg daarom altijd voor schone/makkelijke kleding. Ik heb allerlei versieringen in mijn studio, wil je iets speciaals dan mag je dat natuurlijk zelf meenemen. Je mag altijd zelf attributen meenemen. Let erop dat het niet glanst, zoals plastic slingers.

Client Closet

Hieronder zie je de jurken die gebruikt kunnen worden tijdens zwangerschapsshoots. Geef op tijd aan me door als je er gebruik van wil maken, dan zorg ik dat ze gestreken op de locatie zijn!